Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ


ΥΛΙΚΑ:
200γρ. καρότα τριμμένα
300γρ. αλεύρι
1κ.γ. bakin powder 
2 κ.γ. κανέλα
μισό κ.γ. σόδα
200γρ. μαύρη ζάχαρη
4 αυγά
250ml. λάδι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
150γρ. καρύδια χοντροκομμένα
230γρ. ανανά καλά στραγγισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150° C.Βάζετε λαδόκολλα στην φόρμα.Κοσκινίζετε σε ένα μπολ το αλεύρι,την κανέλα,το bakin powder  και την σόδα.Προσθέτετε την ζάχαρη και αναμιγνύετε  Χτυπάτε τα αυγά,το ελαιόλαδο και τους χυμούς των εσπεριδοειδών και προσθέτετε τα τριμμένα καρότα. Μεταφέρετε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύετε όλα τα υλικά.Προσθέτετε τα καρύδια και τον ανανά και αναμιγνύετε απαλά.Το μεταφέρετε στην φόρμα.Ψήνετε το κέικ για 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου