Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ


ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο κανελόνια
640-900 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
240γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.σ. πελτέ συμπυκνωμένο
μισό φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
1/3 φλιτζανιού φρυγανιά
αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζουμε τον κιμά.Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα το βούτυρο με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τον κιμά μέχρι να ροδίσει.Προσθέτουμε την μισή ντομάτα διαλυμένη σε ένα φλιτζάνι νερό,προσθέτουμε το αλάτι,το πιπέρι και το αφήνουμε να σιγοβράσει και να πιει τελείως το ζουμί του.Το κατεβάζουμε από την φωτιά,ρίχνουμε την φρυγανιά και 3-4 κ.σ. τυρί και ανακατεύουμε.Παίρνουμε ένα-ένα μακαρόνι και με ένα κουτάλι το γεμίζουμε με τον κιμά.Όταν τα έχουμε γεμίσει όλα τα βάζουμε σε ένα ταψάκι,το ένα δίπλα στο άλλο,τα περιχύνουμε με τον υπόλοιπο πελτέ και ένα φλιτζάνι νερό,αλάτι και πιπέρι.Αν θέλουμε από πάνω βάζουμε και λίγο τυρί τριμμένο.Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν από πάνω και να μαλακώσουν.Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό κατά την διάρκεια του ψησίματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου