Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΚΑΡΔΙΑ ΒΟΔΙΝΟΥ ΦΙΛΕΤΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ


ΥΛΙΚΑ:
4 τουρνεντό(κέντρο φιλέτου)
1κ.σ. λάδι
αλάτι-πιπέρι
μοσχοκάρυδο
150γρ. ψημένα μανιτάρια δάσους ανάμεικτα
1 ποτήρι νερού ξανθή μπύρα
1κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
300γρ. ζωμός πουλερικών(ή κύβοι διαλυμένοι σε νερό)
1 κ.γ. κόρν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλατοπιπερόνουμε τα τουρνεντό και τα τηγανίζουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός.Κόβουμε τα μανιτάρια(τα μεγάλα).Αφαιρούμε το λίπος από το τηγάνισμα των φιλέτων και σοτάρουμε τα μανιτάρια ώστε να εξατμιστούν όλα τα υγρά.Προσθέτουμε την μπύρα και το ξύδι και αφήνουμε να μειωθούν κατά τα 3/4 από το ζωμό.Μόλις βράσει, τον δένουμε με το κόρν φλάουρ(διαλυμένο στον υπόλοιπο κρύο ζωμό).Αφήνουμε την σάλτσα να πήξει,σε χαμηλή φωτιά,ανακατεύοντας συνεχώς και δοκιμάζοντας για αλάτι.Σκεπάζουμε τον πάτο των πιάτων με τη σάλτσα και βάζουμε στην μέση τα φιλέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου