ΥΛΙΚΑ:
4 φέτες μοσχαρίσιες των 150γρ.
2 πορτοκάλια
2 λεμόνια
αλάτι-πιπέρι
1κ.σ. λάδι
200γρ. κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφαιρούμε τις φλούδες των εσπεριδοειδών,τις ζεματάμε σε βραστό νερό και στραγγίζουμε.Στύβουμε τα ξεφλουδισμένα λεμόνια και πορτοκάλια και φιλτράρουμε τον χυμό τους .Αλατοπιπερόνουμε τις μοσχαρίσιες φέτες,τις ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με το λάδι και τις διατηρούμε ζεστές.Αφαιρούμε το λίπος από το τηγάνι και ρίχνουμε τον χυμό των φρούτων.Αφήνουμε να μειωθεί κατά το 1/4,ανακατεύουμε μέσα του την κρέμα,αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τις φλούδες.Σερβίρουμε τις εσκαλόπ περιχύνοντάς τις με τη σάλτσα και γαρνίροντάς τις με φετούλες λεμονιού και πορτοκαλιού.Συνοδεύουμε με πατάτες ψημένες στον ατμό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου