ΥΛΙΚΑ:
1 ποτήρι λάδι
3 ποτήρια νισεστέ
4 ποτήρια ζάχαρη
6 ποτήρια νερό
αμύγδαλα όσο θέλω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με 2 ποτήρια ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσει.Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε 6 ποτήρια νερό,3 ποτήρια νισεστέ(είναι ένα σακουλάκι) και 1μιση ποτήρια ζάχαρη και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το λάδι.Συνεχίζουμε το το δούλεμα μέχρι να δέσει ο χαλβάς.Στο τέλος ρίχνουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και γυρίζουμε το μείγμα στο ταψί.Πασπαλίζουμε με το 1/2 ποτήρι ζάχαρη και ψήνουμε στο grill μέχρι να καραμελώσει.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 4 ποτήρια ζάχαρη να είναι ένα κιλό.Το λάδι αν θέλω το μοιράζω σε 1/2 βιτάμ και 1/2 καλαμποκέλαιο και μια κουταλιά γάλακτος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου