Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ


ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό πατάτες
3/4 φλιτζανιού λάδι
αλάτι-πιπέρι
λίγο ξύδι ή λεμόνι
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 αυγά βρασμένα σφιχτά
λίγο ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
λίγο κασέρι κομμένο σε κυβάκια
μαγιονέζα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν ολόκληρες με την φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν.Αφού βράσουν τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε.Τις κόβουμε σε μέτριους κύβους και τις βάζουμε σε ένα μπολ.Χτυπάμε σε ένα σέικερ το ξύδι ή το λεμόνι με λάδι,αλάτι,πιπέρι και κρεμμύδι μέχρι να ανακατευτούν καλά.Προσθέτουμε και τον μαϊντανό και το ρίχνουμε στις πατάτες. Ξεφλουδίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε σε λωρίδες.Τα προσθέτουμε και αυτά στην πατατοσαλάτα,ρίχνουμε το ζαμπόν,το κασέρι και την μαγιονέζα και ανακατεύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου