ΥΛΙΚΑ:
4 μοσχαρίσιες φέτες των 125γρ.
αλάτι-πιπέρι
2κ.σ. λάδι
250γρ. ρεβίθια βρασμένα
200γρ. πελτέ
1 μεγάλη πιπεριά
2 μέτρια κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
μερικά φύλλα μέντας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια,το σκόρδο και την πιπεριά,αφού της αφαιρέσουμε τους σπόρους.Τα ξανθίζουμε με το μισό λάδι,για 10 λεπτά,σε μέτρια φωτιά.Προσθέτουμε τα ρεβίθια στραγγισμένα,τον πελτέ και την μέντα ψιλοκομμένη και αφήνουμε να βράσουν-σε χαμηλή φωτιά-για 10 λεπτά περίπου,δοκιμάζοντας για το αλάτι. Αλατοπιπερόνουμε τις εσκαλόπ και τις τηγανίζουμε με το υπόλοιπο λάδι.Αδειάζουμε την γαρνιτούρα των λαχανικών στην πιατέλα του σερβιρίσματος,βάζουμε από πάνω τις εσκαλόπ και τις διακοσμούμε με φύλλα μέντας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου