Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ


ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό μύδια
2 κούπες ρύζι
λάδι
1 κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι ταγιού λευκό κρασί
πελτές συμπυκνωμένος
αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τα μύδια από τα χνούδια,τα πλένουμε και τα βάζουμε με νερό να βράσουν.Αφού βράσουν αφαιρούμε τα όστρακα και κρατάμε τα ψαχνά.Βάζουμε σε κατσαρόλα λάδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να πάρει χρώμα.Προσθέτουμε τα μύδια να καβουρδιστούν λίγο και τα σβήνουμε με το κρασί.Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας διαλυμένη σε ένα φλιτζάνι νερό,το αλάτι και το πιπέρι.Τα αφήνουμε να πάρουν βράση και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε το ζουμί να είναι διπλάσιο από το ρύζι.Τα αφήνουμε να πάρουν βράση και προσθέτουμε το ρύζι και το σκεπάζουμε.Όταν γίνει το κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου