ΥΛΙΚΑ:
1 κότσι περίπου 1 κιλό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 σκελίδα σκόρδο
πιπέρι
αλάτι
1 κ.σ. λάδι
1 κ.σ.ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Θερμαίνουμε το τηγάνι χωρίς λίπος ή λάδι για 4-5 λεπτά περίπου έως ότου να τσιτσιρίσει σε μέτρια φωτιά(ρίχνουμε ελάχιστο νερό για να το καταλάβουμε).Τρίβουμε το κότσι με ένα υγρό πανί και το ροδίζουμε για 10 λεπτά απ'όλες τις πλευρές.Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το καρότο.Βάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά,σκεπάζουμε πάλι και ξανά σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ακόμη.Κάνουμε μια μαρινάτα από ξύδι,λάδι,ψιλοκομμένο σκόρδο,πιπέρι και αλάτι,αλείφουμε το κότσι μ'αυτή απ'όλες τις πλευρές και βάζουμε την φωτιά στην υψηλή θερμοκρασία.Όταν χάσει την σάλτσα το ξανά αλείφουμε ακόμη μια φορά μέχρι η πέτσα να γίνει ωραία και τραγανή.Σερβίρεται με πατάτες,λαχανικά ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου