Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΤΑΣ-ΚΕΜΠΑΠ


ΥΛΙΚΑ:
1μιση κιλό κρέας αρνί ή μοσχάρι
650 γρ. κρεμμύδια ξερά
200γρ. βούτυρο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.σ. συμπυκνωμένη ντομάτα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε το κρέας σε μπουκίτσες,τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά.Βάζουμε σε τηγάνι το βούτυρο να κάψει και ρίχνουμε λίγα-λίγα τεμάχια κρέατος για να τηγανιστούν καλά.Τα βάζουμε σε κατσαρόλα,και αφού τηγανιστούν όλα,ρίχνουμε στο λάδι του τηγανιού τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες,να μαραθούν λίγο.Τα βάζουμε και αυτά στην κατσαρόλα.Ρίχνουμε και το βούτυρο και όταν αρχίζουν να τσιγαρίζονται ,προσθέτουμε το κρασί,την ντομάτα λιωμένη σε ένα φλιτζάνι νερό,αλάτι,πιπέρι,τον μαϊντανό τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει μόνο το βούτυρο του(τα κρεμμύδια σχεδόν λιώνουν και μένει μια πολύ νόστιμη πηχτή σάλτσα!).Σερβίρεται με πιλάφι,πατάτες,κροκέτες σπανακιού μελιτζάνες κ.λ.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου