ΥΛΙΚΑ:
1 κοτόπουλο
4 κ.σ. λάδι
αλάτι-πιπέρι
θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
1 γαρύφαλλο
μισό λίτρο λευκό κρασί
100γρ. αμύγδαλα
2 σφιχτά αυγά
200γρ. αποβουτυρωμένο γάλα
3 σκελίδες σκόρδο
10γρ. βούτυρο μανιέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε 8 κομμάτια,τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι,τα αλατοπιπερόνουμε,τα ροδίζουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα με λάδι,τα βγάζουμε,αφαιρούμε το λίπος τους και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.Προσθέτουμε το κρασί,τη δάφνη και το γαρύφαλλο και αφήνουμε να ψηθούν,σκεπασμένα σε χαμηλή φωτιά,για 25 λεπτά.Κοπανάμε τα αμύγδαλα,μαζί με το σκόρδο και τα σφιχτά αυγά.Προσθέτουμε το γάλα,ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα,αφού βγάλουμε πριν απ'αυτή τα ψημένα πλέον κομμάτια κοτόπουλου.Αφήνουμε να πάρει μια βράση και δένουμε την σάλτσα με το βούτυρο μανιέ,ανακατεύοντας.Δοκιμάζουμε για αλάτι.Σερβίρουμε το κοτόπουλο,περιχύνοντάς το με την σάλτσα και πασπαλίζοντας το με τριμμένο θυμάρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου