ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ:
6 κομμάτια κοτόπουλο(το άσπρο κρέας)
αλάτι-πιπέρι
2 κ.σ. μουστάρδα
100γρ. σουσάμι
1 ματσάκι μαϊντανό
2 λεμόνια
σως σουπρέμ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΣΟΥΠΡΕΜ:
4 κ.σ. κοφτές βούτυρο
4 κ.σ. κοφτές αλεύρι
2 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κότας
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
Αλάτι
Άσπρο πιπέρι
2 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κότας
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
Αλάτι
Άσπρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ:
Καβουρδίζουμε το σουσάμι στο τηγάνι.Προσοχή οι σπόροι του ροδίζουν πολύ γρήγορα. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και ψήνουμε-και από τις 2 πλευρές-σε αντικολλητικό τηγάνι.Τ'αλείφουμε,μετά,με τη μουστάρδα,τα βουτάμε στο σουσάμι και τα σερβίρουμε στα πιάτα,διακοσμόντας τα με τέταρτα λεμονιού και μικρά κλωναράκια μαϊντανού.Συνοδεύουμε με σως σουπρέμ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΩΣ:
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι.Ανακατεύουμε το μείγμα και προσθέτουμε το ζωμό.Όταν γίνει η σάλτσα αρκετά πηχτή, προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά την κρέμα γάλακτος,ενώ τη χτυπάμε συνεχώς.Ρίχνουμε στο τέλος λίγο αλάτι, άσπρο πιπέρι και το χυμό λεμονιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου