Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ


ΥΛΙΚΑ:
2 κούπες ρύζι
640γρ. γαρίδες
160γρ. λάδι
640γρ. ντομάτες ώριμες ή μία κ.σ. πελτέ συμπυκνωμένο
2 κρεμμύδια μέτρια
σέλινο
αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένετε καλά τις γαρίδες και τις βάζετε να βράσουν με νερό.Προσθέτετε πολύ λίγο αλάτι,1 κρεμμύδι ολόκληρο,2-3 κλωναράκια σέλινο και τα αφήνετε να βράσουν.Στραγγίζετε τις γαρίδες και μετράτε το ζουμί να είναι διπλάσιο σε ποσότητα από το ρύζι.Καθαρίζετε τις γαρίδες.Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι να κάψει,ρίχνετε το ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο να πάρει λίγο χρώμα,ρίχνετε και τις γαρίδες και τις γυρίζετε 2-3 φορές.Προσθέτετε τότε τις ντομάτες περασμένες από το multi  και τα αφήνετε να βράσουν για 5-10 λεπτά.Βγάζετε τότε με τρυπητή κουτάλα τις γαρίδες και τις διατηρείτε ζεστές,ρίχνετε το ζοθμί στην κατσαρόλα περασμένο από τρυπητό και αφού πάρει βράση,προσθέτετε το ρύζι.Σκεπάζετε την κατσαρόλα και το αφήνετε να σιγοβράσει. Όταν κοντεύει να βράσει,ρίχνετε τα 2/3 των γαρίδων και ανακατεύετε.Έτοιμο για σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου