Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΜΠΕΣΑΜΕΛ


ΥΛΙΚΑ:
6 κουταλιές κοφτές βούτυρο
7-8 κουταλιές κοφτές αλεύρι
4 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρολίτσα να λιώσει.Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι ή σύρμα μέχρι να διαλυθεί καλά.Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα μπρίκι και το ρίχνουμε στο βούτυρο ανακατεύοντας καλά.Ξανά βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Κατεβάζουμε από την φωτιά,προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και την απλώνουμε ή στο παστίτσιο ή σε πατάτες ογκρατέν ή εκεί που θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου