Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑ


ΥΛΙΚΑ:
2 κούπες ρύζι
βούτυρο
640γρ. ντομάτες ώριμες
1-2 κρεμμύδια
σκόρδο
1 κ.σ. σέλινο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζετε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να ροδίσει με το λίγο βούτυρο.Προσθέτετε το σκόρδο ψιλοκομμένο,τις ντομάτες περασμένες από τρίφτη,τον μαϊντανό και το σέλινο,αλάτι και πιπέρι.Τ'αφήνετε να σιγοβράσουν για μισή ώρα περίπου.Περνάτε την σάλτσα από τρυπητό και την ξαναβάζετε στην φωτιά να πήξει και να γίνει σαν κρέμα.Βάζετε σε μια κατσαρόλα 6 ποτήρια νερό με χοντρό αλάτι να πάρει βράση,ρίχνετε το ρύζι,το ανακατεύετε στην αρχή με πιρούνι και το αφήνετε μέχρι να τραβήξει το ζουμί του.Το κατεβάζετε από την φωτιά,ρίχνετε μια κουταλιά βούτυρο και το βάζετε σε μια πιατέλα.Περιχύνετε από πάνω την σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου