ΥΛΙΚΑ:
2 κούπες αλεύρι
2/4 κούπας ζάχαρη
μισή πατάτα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κούπα γάλα
5 κουταλάκια ξηρή μαγιά
2 κ.σ. λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1)Ετοιμάζω πρώτα την πατάτα.Την πλένω,την τρυπώ με πιρούνι και την βράζω μέχρι να μαλακώσει.
2)Ζεσταίνω λίγο το γάλα και προσθέτω λίγη από την ζάχαρη και την μαγιά.
3)Πολτοποιώ με το πιρούνι την μισή πατάτα και προσθέτω το αλεύρι,το αλάτι, την ζάχαρη και το γάλα με την μαγιά.Ανακατεύω καλά με τα χέρια και αφήνω σκεπασμένο το μείγμα για 5 λεπτά,με μια πετσέτα.
4)Όταν αυτά περάσουν προσθέτω 2 κουταλιές λάδι και ζυμώνω.Τα ανοίγω σε φύλλο 2εκ. και κόβω με ποτήρι. Αν η ζύμη κολλάει προσθέτω κι άλλο αλεύρι.Στο κέντρο κάνω μια τρύπα με ένα καπάκι στρογγυλό.
5)Τηγανίζω σε μέτρια φωτιά και αφήνω να στραγγίσουν σε αποπροφητικό χαρτί.Τα βουτάω σε γλάσο ή σε μερέντα ή σε ζάχαρη ή σε τρούφες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου