ΥΛΙΚΑ:
500γρ. τυρί μασκαρπόνε
4 αυγά(χωριστά κρόκοι και ασπράδια)
μισό φλιτζάνι ζάχαρη
1 πακέτο σαβαγιάρ
1 φλιτζάνι του καφέ Tia Maria
4 φλυτζάνια δυνατό καφέ
σκόνη κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τους κρόκους και την ζάχαρη και χτυπάμε καλά με το μίξερ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και συνεχίζουμε να χτυπάμε, ώσπου να ενσωματωθεί το μείγμα, με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και το προσθέτουμε στο μείγμα με απαλές κινήσεις,έτσι ώστε να γίνει αφράτο.Σε ένα μπολ έχουμε ετοιμάσει τον καφέ και έχουμε προσθέσει την Tia Maria.Σε ένα μικρό πυρέξ απλώνουμε τα σαβαγιάρ,αφού τα έχουμε βουτήξει στο μείγμα καφέ.Σκεπάζουμε με κρέμα.Βάζουμε την δεύτερη δόση σαβαγιάρ και καλύπτουμε ξανά με κρέμα.Πασπαλίζουμε με κακάο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου