ΥΛΙΚΑ:
1 λιθρίνι 1,5 κιλό
πιπέρι
θυμάρι τριμμένο
1 πρέζα ξερό μάραθο
3,5 κιλά χοντρό αλάτι
2 ντομάτες
1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε το λιθρίνι,το πασπαλίζουμε με πιπέρι,θυμάρι και μάραθο και το γεμίζουμε με ψιλές φέτες λεμονιού και ντομάτας.Στρώνουμε σε πυρέξ ένα κιλό αλάτι,το ψάρι,σκεπάζουμε με το υπόλοιπο αλάτι και το ψήνουμε στους 210° C για 45 λεπτά.Το σερβίρουμε,σπάζοντας στο τραπέζι την κρούστα αλατιού.Συνοδεύουμε με σάλτσα <<αιολί>> που την φτιάχνουμε ανακατεύοντας:σκόρδο κοπανισμένο,πιπέρι,άσπρο τυρί με 0% λιπαρά,1 κρόκο αυγού και λίγη μουστάρδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου