Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΒΟΔΙΝΟ ΡΟΛΟ


ΥΛΙΚΑ:
4 μεγάλες φέτες για ρολό
100 γρ. καπνιστό λαρδί
3 μεγάλα κρεμμύδια
λίγη μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
2 ντομάτες

Για την σάλτσα:
1/4 του λίτρου νερό
2 κ.γ. αλεύρι
ξινή κρέμα ή 2 κ.σ. κόκκινο κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά χωρίς λάδι,χωρίς κάποιο άλλο λίπος και ρίχνουμε μια σταγόνα νερό για να δούμε πότε θα τσιτσιρίσει.Τρίβουμε εν τω μεταξύ τα ρολά ελαφρά με πιπέρι,αλάτι και μουστάρδα,βάζουμε πάνω  το κομμένο σε κύβους λαρδί και 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια,τυλίγουμε το ρολό,και το στερεώνουμε ή το δένουμε με ένα σπάγκο.Βάζουμε τα ρολά στο τηγάνι και ροδίζουμε από όλες τις πλευρές επί 10 λεπτά.Εν τω μεταξύ περιχύνουμε τις ντομάτες με ζεστό νερό,βγάζουμε την φλούδα και τις ψιλοκόβουμε,επίσης και τα κρεμμύδια.Χαμηλώνουμε την φωτιά,προσθέτουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια και σκεπάζουμε το καπάκι.Μετά από 30 λεπτά γυρίζουμε το ρολό από την άλλη και  αφήνουμε να ξανά ψηθούν για άλλα 30 λεπτά,με κλειστό καπάκι.Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και αφήνουμε μέσα το ζουμί για να φτιάξουμε την σάλτσα.Προσθέτουμε 1/4 λίτρου νερό και την ανακατεύουμε με το αλεύρι καθώς βράζει.Την αφήνουμε στην φωτιά για 5 λεπτά,την σβήνουμε με ξινόκρεμα ή κόκκινο κρασί,βάζουμε μέσα το ρολό και προτού το σερβίρουμε τα αφήνουμε για ακόμα 5 λεπτά για να "τραβήξουν'' το ζουμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου