Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΤΟΥΡΤΑ ΧΑΡΑΚΙΡΙ

ΥΛΙΚΑ:
1 morfat σαντιγί
1 ζαχαρούχο γάλα
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
2 βανίλιες
1μιση κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1)Χτυπάμε σε ένα μπολ την μισή format 5 λεπτά αφρατέψει και μετά προσθέτουμε την μία βανίλια και το μισό ζαχαρούχο και χτυπάμε λίγο μέχρι να ενωθούν τα υλικά
2)Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την άλλη μισή morfat για 5 λεπτά και προσθέτουμε την μία βανίλια,το υπόλοιπο ζαχαρούχο και 94γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε bain-marie.
3)Σε μια βάση για τούρτες βάζουμε την μία στρώση σαβαγιάρ αφού τα βουτάμε πρώτα σε γάλα.Από πάνω απλώνουμε την μία κρέμα βάζουμε μια δεύτερη βάση σαβαγιάρ και από πάνω την δεύτερη κρέμα.
4)Ετοιμάζουμε το γλάσο. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε bain-marie και ρίχνουμε 100γρ. κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να ενωθούν.Περιχύνουμε την τούρτα με το γλάσο και κουνάμε καλά την τούρτα να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια.Στολίζουμε με ότι θέλουμε.Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο και την αφήνουμε για αρκετές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου