Χρήσιμες μετατροπές

                                                1/4          1/2          2/3  

1 κούπα αλεύρι ζυγίζει            31           62           83          125γρ.

1 κούπα ζάχαρη ζυγίζει           56           112         150         225γρ.

1 κούπα ζάχαρη άχνη ζυγίζει  40            80           107        160γρ.
  
1 κούπα αμυγδαλόψιχα           37           75           100         150γρ.
τριμμένη ζυγίζει      

1 κούπα καρυδόψιχα               31           62            83          125γρ.
τριμμένη ζυγίζει

1 κούπα φρυγανιά                   26           52            70          105γρ.
τριμμένη ζυγίζει

1 κούπα κακάο ζυγίζει            25           50            67          100γρ.

1 κούπα γάλα ζυγίζει              60           120         160         240γρ.

1 κούπα σαντιγύ ζυγίζει          31           62           83           125γρ.

1 κούπα λάδι ζυγίζει               55           110         147         220γρ.

1 κούπα νερό ζυγίζει              60           120         160         240γρ.
    
1 κούπα κρέμα γάλακτος       56           112         150          225γρ.
ζυγίζει

1 κούπα βούτυρο ζυγίζει       56            112         150         225γρ.

1 κούπα ρύζι ζυγίζει              56            112         150         225γρ.

1 κούπα τυρί τριμμένο           27             55          73          110γρ.
ζυγίζει

1 κούπα μέλι ζυγίζει              87            175         233        350γρ.

1 ασπράδι αυγού ζυγίζει                                                     30γρ.

1 κρόκος αυγού ζυγίζει                                                       20γρ.

1 κουταλιά ζελατίνη               8 φύλλα ζελατίνης

1.25 ml =>1/4 κ.γ.   2.50 ml =>1/2 κ.γ.   5 ml => 1 κ.γ.   15 ml => 1 κ.σ.

100γρ. κουβερτούρα ισοδυναμούν με 125γρ. σοκολάτα σε σκόνη ή 60γρ. κακάο και περίπου 40γρ. ζάχαρη

2 μέρη σόδα με ένα μέρος κρεμόριο κάνουν bakin powder,αντιδρούν και βγάζουν διοξείδιο του άνθρακα.

κ.γ. => κουταλιά γλυκού, κ.σ. => κουταλιά σούπας

2 σχόλια: