ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό πατάτες
160γρ. λάδι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
κ.σ. σέλινο ψιλοκομμένο
2-3 κομματάκια σκόρδο ψιλοκομμένο
2-3 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτά φετάκια
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας συμπυκνωμένο
αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζετε τις πατάτες,τις πλένετε και τις κόβετε σε κύβους και τις ρίχνετε μέσα σε νερό.Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.Προσθέτετε τον πελτέ με ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό.Ρίχνετε τα καρότα,το σκόρδο και το σέλινο,αλάτι,πιπέρι και ένα φλιτζάνι νερό ακόμη.Τα αφήνετε
να βράσουν επί 5 λεπτά και ρίχνετε τις πατάτες,που πρέπει να μισοσκεπάζονται από την σάλτσα αλλιώς συμπληρώνετε νερό.Σκεπάζετε την κατσαρόλα και την αφήνετε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά και να μείνουν μόνο με το λάδι τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου