ΥΛΙΚΑ:
150γρ. σοκολάτα 70% περιεκτικότητα κακάο
120γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
6 αυγά χωριστά κρόκοι και ασπράδια
180γρ. ζάχαρη
20γρ. κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.Λιώνουμε την σοκολάτα σε bain-marie,προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα.Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με 150γρ. από την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.Το προσθέτουμε στην λιωμένη σοκολάτα μαζί με το κακάο και ανακατεύουμε.Χτυπάμε στην χαμηλή ταχύτητα του μίξερ τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη έως ότου να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.Ενσωματόνουμε την μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα σε 3 δόσεις,ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα.Αδειάζουμε σε ένα πυρήμαχο σκεύος διαμέτρου 20εκ. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.Το κεντρικό του γλυκού πρέπει να παραμείνει μαλακό και υγρό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου