Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΓΛΥΚΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ LIGHT


ΥΛΙΚΑ:
2/3 παντεσπανιού σοκολάτας
1 πλάκα σοκολάτα light (75% περιεκτικότητα κακάου)
5γρ. κακάο (χωρίς ζάχαρη)
μισό λίτρο κρέμα αγγλαίζ
4 φύλλα ζελατίνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε μισή πλάκα σοκολάτας σε bain-marie. Μουσκεύουμε την ζελατίνα σε κρύο νερό,την στραγγίζουμε και την ενσωματώνουμε στην ζεστή κρέμα αγγλαίζ. Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και το κακάο.Ανακατεύουμε καλά,περνάμε το μείγμα της κρέμας από ψιλή σίτα και αφήνουμε να κρυώσει.Κόβουμε  το παντεσπάνι σε δύο δίσκους και βάζουμε τον έναν στον πάτο μιας στρογγυλής πιατέλας,με στεφάνι για γλυκά.Στρώνουμε πάνω του την μισή-κρύα πια-κρέμα,σκεπάζουμε με το δεύτερο δίσκο και από πάνω με την υπόλοιπη κρέμα.Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες. Ξύνουμε με το μαχαίρι την άλλη μισή πλάκα της σοκολάτας που πρέπει να είναι πολύ κρύα.Βγάζουμε την φόρμα και διακοσμούμε με την ξυσμένη σοκολάτα.

Μπορούμε να διακοσμήσουμε το γλυκό με κρέμα αγγλαίζ ,στη οποία θα έχουμε ρίξει λίγο αλκοόλ μέντας και να την γαρνίρουμε με κρέμα γάλακτος χτυπημένη χωρίς ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου