Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΜΟΚΑ

ΥΛΙΚΑ:
2 φέτες άσπρο ψωμί δίχως κόρα φρυγανισμένο
100γρ. μαύρη ζάχαρη
4 κ.σ. κακάο σε σκόνη
1κ.σ. σκόνη στιγμιαίου καφέ(κατά προτίμηση espresso)
100μλ. βραστό νερό
300μλ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
λικέρ kahlua ή  Tia Maria για την σαντιγί
τριμμένη μαύρη σοκολάτα για την γαρνιτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μπλέντερ το ψωμί,την ζάχαρη και το κακάο μέχρι να έχει το μείγμα υφή χοντρής άμμου.Ετοιμάζουμε τον καφέ.Μοιράζουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε 4 ποτήρια,σε τρεις στρώσεις,και βάζουμε ανάμεσα το μείγμα του ψωμιού το οποίο βρέχουμε κάθε φορά με λίγο καφέ.τελειώνουμε με στρώση κρέμα και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρουμε με τριμμένη μαύρη σοκολάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου