140γρ. βούτυρο
140γρ. ζάχαρη
140γρ. σοκολάτα λιωμένη
140γρ. αλεύρι
6 αυγά(χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
2 παντεσπάνια φέτες
προαιρετικά:
μαρμελάδα βερίκοκο
λίγο σιρόπι σοκολάτας
σαντιγί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο,τη σοκολάτα και την ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν.Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτουμε προσεχτικά στο μίξερ μαζί με το αλεύρι.Βουτυρώνουμε τις φέτες παντεσπάνι και τις πασπαλίζουμε με αλεύρι.Ανάμεσα στις 2 φέτες βάζουμε την γέμιση.Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μια ώρα.Βγάζουμε την τούρτα από το φούρνο και την βάζουμε σε μια πιατέλα.Όταν κρυώσει,την περνάμε με μαρμελάδα βερίκοκο-αφού πρώτα την αραιώσουμε με λίγο νερό-αν είναι παχύρρευστη. Καλύπτουμε την τούρτα με σιρόπι σοκολάτας και γαρνίρουμε με σαντιγί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου