Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ


ΥΛΙΚΑ:
2 ποτήρια αλεύρι
8γρ. μαγιά
1 ποτήρι γάλα εβαπορέ αραιωμένο
1 αυγό
2 κουταλιές ζάχαρη
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
μερέντα ή μαρμελάδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Διαλύουμε την μαγιά σε χλιαρό γάλα μέσα σε μία λεκάνη.Ρίχνουμε έπειτα το ελαιόλαδο,το χτυπημένο αυγό και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.Την αφήνουμε να φουσκώσει για 40 λεπτά σκεπασμένη με μια πετσέτα.Έπειτα ανοίγουμε με τον πλάστη ένα φύλλο σχετικά λεπτό και κρατάμε έναν κύκλο.Τον κύκλο τον χωρίζουμε σε 4 μέρη.Στο καμπύλο κομμάτι κάθε μέρους βάζουμε λίγο παραπάνω από ένα κουταλάκι μερέντα,τυλίγουμε το κρουασανάκι μέχρι την γωνία,και το κάνουμε σαν μισοφέγγαρο.Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί,τα αλείφουμε από πάνω με το αυγό και ψήνουμε στους 180° C μέχρι να ροδίσουν.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν θέλετε να τα κάνετε αλμυρά,αντί για ζάχαρη βάζετε αλάτι και στην γέμιση μπορείτε να βάλετε είτε λουκανικάκια,είτε ζαμπόν κασέρι ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου