ΥΛΙΚΑ:
1 κοτόπουλο
1 πράσο
1/2 σελινόριζα
2 κρεμμύδια
1 καρότο
αλάτι
μοσχοκάρυδο
Για την σάλτσα:
1 κρόκο αυγού
χυμό μισού λεμονιού
1 κ.σ. αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε το κοτόπουλο και το χωρίζουμε σε 4 κομμάτια.Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τα πλυμένα και κομμένα σε μπουκιές λαχανικά μέχρι να τσιγαριστούν.Βάζουμε το καπάκι,χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε για 15 λεπτά.Γυρίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από την άλλη μεριά και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα.Βγάζουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά από την κατσαρόλα και βάζουμε μέσα στο χυμό που έμεινε στην κατσαρόλα το αλεύρι,τον κρόκο αυγού και το χυμό λεμονιού και τα ανακατεύουμε βράζοντάς τα μέχρι να δέσει η σάλτσα.Περιχύνουμε το κρέας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου