ΥΛΙΚΑ:
500γρ. λάχανο
100γρ. πράσα(το άσπρο μέρος)
αλάτι
50γρ. γάλα
μισό λεμόνι
1/4 λίτρου μπεσαμέλ
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ψήνουμε στον ατμό τα πράσα,πλυμένα και κομμένα σε φέτες.Ζεματάμε για 2 λεπτά-σε βραστό και αλατισμένο νερό-τα φύλλα του λάχανου και τα κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό.Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια του λάχανου,τα πλένουμε και τα βράζουμε για 30 λεπτά,σε κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό,50γρ γάλα,το χυμό του λεμονιού και το αλάτι.Τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στην μπεσαμέλ,μαζί με το ψιλοκομμένο πράσο και τις ντομάτες κομμένες σε κύβους.Δοκιμάζουμε για αλάτι.Ανοίγουμε τα φύλλα του λάχανου πάνω το τραπέζι.Μοιράζουμε στο καθένα το παραπάνω μείγμα. Ξαναδιπλώνουμε τα φύλλα και τα ψήνουμε για 10 λεπτά στη χύτρα ατμού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου