Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΒΙΕΝΟΥΑΖ


ΥΛΙΚΑ:
4 μπακαλιάροι φρέσκοι των 200γρ.
1 πακέτο φρυγανιά τριμμένη
2 ασπράδια αυγών
αλάτι-πιπέρι
1κ.σ. λάδι
2 σφιχτά αυγά
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφαιρούμε τα ψαροκόκαλα από την ράχη των ψαριών,αφήνοντας το κεφάλι κολλημένο με το σώμα(ζητάμε από τον ψαροπώλη να το κάνει αν δεν τα καταφέρνουμε εμείς.Τα αλατοπιπερόνουμε,τα βουτάμε στ'ασπράδια των αυγών,τα περνάμε μετά από την τριμμένη φρυγανιά και τα τοποθετούμε σε λαδωμένη λαμαρίνα φούρνου ή ταψί ή πυρέξ.Ψήνουμε στους 210° C.Γαρνίρουμε τις άκρες μιας πιατέλας με ψιλοκομμένο μαϊντανό με τους κρόκους και τα ασπράδια των σφιχτών αυγών ψιλοκομμένα,με φουντίτσες σγουρού μαϊντανού,με φετίτσες λεμονιού και μπαλάκια λάχανου με βλίτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου