Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΒΕΡΥΚΟΚΑ


ΥΛΙΚΑ:
4 χοιρινές μπριζόλες
1 κ.γ. κόλιαντρο σε σκόνη
1κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
μαύρο πιπέρι-αλάτι
2 κρεμμύδια λεπτοκομμένα
2 γαρύφαλλα
1κ.γ. ντομάτα συμπυκνωμένη
1 ποτήρι ή μισό φλιτζάνι ροζέ ξηρό κρασί
8 μικρά μισά βερίκοκα κονσέρβας,στραγγισμένα
φρυγανιά τριμμένη
βούτυρο
λάδι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τρίβουμε και αρωματίζουμε τις μπριζόλες με το κόλιαντρο,το τζίντζερ και το πιπέρι.Μετά τις τηγανίζουμε σε τηγάνι με καυτό λάδι σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρώμα.Απλώνουμε σε ένα πυρίμαχο ταψάκι κρεμμύδια και βάζουμε πάνω τις μπριζόλες.Αλατίζουμε και προσθέτουμε τα γαρύφαλλα.Ρίχνουμε τον πελτέ μέσα στο τηγάνι και το σβήνουμε με κρασί.Περιχύνουμε την σάλτσα πάνω από τις μπριζόλες.Τις σκεπάζουμε με τα μισά βερίκοκα,τις ραντίζουμε με την φρυγανιά και βάζουμε επάνω κομματάκια βούτυρο.Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170° C για 45 λεπτά.Σερβίρουμε με ρύζι και βουτυρωμένα φρέσκα φασολάκια,καρυκευμένα με μοσχοκάρυδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου