Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ


ΥΛΙΚΑ:
500γρ. σιμιγδάλι για κουσκούς
400γρ. νερό
450γρ. αρνίσιο μπούτι
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
μισή πράσινη πιπεριά
μισή κόκκινη πιπεριά
1 κολοκυθάκι
3 καρότα
αλάτι-πιπέρι
1κ.σ. πάπρικα
400γρ. πελτέ
μερικά φύλλα βασιλικό
φυλλαράκια φρέσκου μαιντανού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ψήνουμε για 10 λεπτά το κολοκυθάκι και τα καρότα στον ατμό,ολόκληρα.Κόβουμε το μπούτι σε μικρούς κύβους και τους ροδίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι,προσθέτοντας και το κρεμμύδι,να ροδίσει μαζί με το κρέας.Προσθέτουμε το αλατοπίπερο,την πάπρικα και τον πελτέ. Ανακατεύουμε,αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε από την φωτιά. Αλατοπιπερόνουμε το σιμιγδάλι,το περιχύνουμε με βραστό νερό,το ανακατεύουμε και το αφήνουμε για μερικά λεπτά.Το ξανά ανακατεύουμε-να γίνει σπυρωτό- και το βράζουμε σε χύτρα ατμού.Ψήνουμε τις πιπεριές-κομμένες σε κυβάκια-σε αντικολλητικό τηγάνι.Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και τα καρότα-κομμένα σε κυβάκια-και τέλος τον βασιλικό ψιλοκομμένο.Σερβίρουμε σε οβάλ πιατέλα,τοποθετώντας τα όλα,με έναν τρόπο σαν αυτόν της φωτογραφίας και συνοδεύοντας με μια πικάντικη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου