Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ


ΥΛΙΚΑ:
250γρ. ζάχαρη
250γρ. βούτυρο λιωμένο
4 αυγά
250γρ. αλεύρι
250γρ. αμύγδαλο λευκό αποφλοιωμένο και τριμμένο σε σκόνη στο μπλέντερ
1 κ.γ. bakin powder 
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο,στην συνέχεια το αλεύρι με το bakin powder και το αμύγδαλο ανακατεύοντας απαλά συνεχώς με μια σπάτουλα.Στο τέλος,ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για μισή ώρα και στους 160° C για άλλη μισή.Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι και αν είναι ακόμη υγρό μέσα,ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου