ΥΛΙΚΑ:
1 κουνέλι
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 κλωναράκι μαϊντανό
2 φύλλα δάφνης
1 γαρύφαλλο
10 σπόρια πιπέρι
60 γρ. βούτυρο μανιέ
1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος
αλάτι-πιπέρι
200γρ. μικρά μανιτάρια
100 γρ. μικρά κρεμμυδάκια χυμό μισού λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε το κουνέλι σε κομμάτια,το βάζουμε στην κατσαρόλα με την αρωματική γαρνιτούρα,το σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.Αφού τελειώσει το βράσιμο,βγάζουμε την γαρνιτούρα και φιλτράρουμε το ζωμό.Παίρνουμε 3/4 του λίτρου από το ζωμό,τον βάζουμε να πάρει μια βράση και τον δένουμε με το βούτυρο μανιέ. Δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο,το τραβάμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας.Βράζουμε για 10 λεπτά τα κρεμμύδια σε νερό που μόλις να τα σκεπάζει,μαζί με το αλάτι και την ζάχαρη σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και με καπάκι.Βράζουμε 10 λεπτά τα μανιτάρια με πολύ λίγο νερό και ελάχιστο χυμό λεμονιού.Ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα τον χυμό λεμονιού,τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια στραγγισμένα Βάζουμε το κουνέλι σε μια πιατέλα,το περιχύνουμε με την σάλτσα και το σερβίρουμε με ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου