Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΜΠΟΥΤΙ ΑΡΝΙΟΥ


ΥΛΙΚΑ:
1 μπούτι αρνίσιο 2μιση κιλά περίπου
μουστάρδα
φύλλα μέντας
ξύδι
1/4 σέλινο
1 πράσο
2 καρότα
2 κρεμμύδια
2 φύλλα δάφνης
πιπέρι
αλάτι
3 κ.σ. ξινή κρέμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένετε και στεγνώνετε καλά το μπούτι,ρίχνετε πάνω του τα τριμμένα φύλλα μέντας,τα αλείφετε με μουστάρδα και το τυλίγετε με μια βρεγμένη με ξύδι πετσέτα,αφήνοντάς το έτσι όλη την νύχτα.Την επομένη ζεσταίνετε μια κατσαρόλα και βάζετε το μπούτι μέχρι να ροδοκοκκινίσει ελαφρώς,απ'όλες τις πλευρές.Εν συνεχεία ψιλοκόβετε τα λαχανικά,πλένοντας τα καλά πρώτα,τα ρίχνετε στην κατσαρόλα,τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να βράσουν για μία ώρα. Έπειτα γυρίζετε το κρέας και το ξανά αφήνετε να βράσει για ακόμη μια ώρα πάντα με σκεπασμένο καπάκι.Βγάζω το μπούτι από την κατσαρόλα για να φτιάξω την σάλτσα.Ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι,ίσως λίγο νερό και 3 κουταλιές κρέμα και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.Περιχύνουμε το κρέας αν θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου