Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΤΟΥΡΝΕΝΤΟ ΠΙΠΕΡΑΤΟ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ


ΥΛΙΚΑ:
6 τουρνεντό,125γρ. το καθένα
80γρ. σταφίδες μαύρες
120γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
μισό λίτρο ζωμό μοσχαρίσιο (ή μπορούμε να διαλύσουμε κύβους σε νερό)
1 κ.σ. λάδι
αλάτι-πιπέρι
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τις σταφίδες σε καυτό νερό για 10 λεπτά. Αλατοπιπερόνουμε τα τουρνεντό,τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και τα διατηρούμε ζεστά.Μαραίνουμε σε κατσαρόλα με το λάδι τα κρεμμύδια,προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα γυρίζουμε να ροδίσουν.Σβήνουμε με το ζωμό,ρίχνουμε μέσα και τις σταφίδες(στραγγισμένες),δοκιμάζουμε για αλάτι,και αφήνουμε για λίγο να πυκνώσει  η σάλτσα.Σερβίρουμε τα φιλέτα στα πιάτα,τα περιχύνουμε με την σάλτσα και τα γαρνίρουμε με λαχανικά εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου