ΥΛΙΚΑ:
1200γρ. ουρά πέρκας
200γρ. ρίζα σέλερυ ή σελινόριζα
200γρ. καρότα
100γρ. φασολάκια
χυμό μισού λεμονιού
100γρ. μύδια βρασμένα
24 μικρά άσπρα κρεμμύδια
250γρ. πατάτες
300γρ. ζωμό ψαριού
100γρ. άσπρο κρασί
100γρ. βούτυρο μανιέ
αλάτι-πιπέρι
μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετούμε το ψάρι,κομμένο σε φέτες,σε πυρέξ μαζί με το κρασί,το ζωμό,το αλατοπίπερο,τα χορταρικά και το λεμονοχυμό.Το ψήνουμε σε φούρνο στους 200° C για 10-15 λεπτά.Φιλτράρουμε τον ζωμό του ψησίματος,τον δένουμε με το βούτυρο μανιέ,προσθέτουμε τα ψαχνά των μυδιών και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει και να πυκνωθεί.Σερβίρουμε το ψάρι και τα χορταρικά,περιχύνουμε με την σάλτσα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
-Αντί για κρασί και ζωμό ψαριών,μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ζωμό από το βράσιμο των μυδιών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου